Prima   |  Social

Social

Europa Liberă a lansat noile ediții ale Jurnalului săptămânal și Realitatea cu amănuntul
Radio Europa Liberă a lansat miercuri, 18 decembrie, la Chișinău, a 15-a ediție a cărții „Jurnal Săptămânal” și a 13-a ediție a cărții „Realitatea cu amănuntul”. „Jurnalul săptămânal” are peste o sută de protagoniști, care și-au descris în perioada noiembrie 2018-noiembrie 2019 câte o săptămână din viață la rubrica găzduită de jurnalista Valentina Ursu. Cartea „Realitatea cu amănuntul” reprezintă o culegere a tabletelor matinale semnate de scriitorul Iulian Ciocan, transmite IPN.
20.12.2019   2320 Accesări   
În ultimii doi ani, cazurile de discurs de ură sunt în continuă creștere, raport
Autoritățile, cu excepția Consiliului pentru prevenire și eliminarea discriminării și asigurarea egalității, nu reacționează la discursul de ură, iar un cadru legal pertinent și mecanisme de combatere a fenomenului nu există. Este concluzia unui raport prezentat de Asociația Promo-LEX, transmite IPN.
19.12.2019   2538 Accesări   
     
Peste 600 de tone de pesticide din regiunea transnistreană vor fi lichidate cu susţinerea OSCE
Peste şase sute de tone de pesticide inutilizabile de pe teritoriul regiunii transnistrene urmează să fie evacuate şi distruse, conform unui proiect susţinut de Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE). Detaliile acestuia au fost discutate luni, 16 decembrie, în cadrul unei întâlniri a ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, cu şeful Misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch.
17.12.2019   2332 Accesări   
La Chișinău a fost lansată o școală de consiliere
La Chișinău a fost lansată școala de consiliere „Inimi Deschise”. Programul este la etapa recrutării voluntarilor care vor acorda, în regim online, consiliere persoanele aflate în dificultate. Școala a fost lansată prin intermediul programului de granturi pentru absolvenți al Ambasadei SUA și este implementat de către Liuba Ceban, președinta organizației Altruism Moldova, absolvent The Hubert H. Humphrey Fellowship Program. În cadrul evenimentului de lansare, șeful adjunct al Misiunii, Martin McDowell, a încurajat toți partenerii, cetățenii, societatea civilă și instituțiile mass-media să susțină această campanie....
12.12.2019   2763 Accesări   
     
ONU susţine la Tiraspol programe în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi
Tot mai multe rampe de acces au fost instalate în ultimii doi ani la Tiraspol. Acestea permit persoanelor cu dizabilităţi şi părinţilor cu cărucioare pentru copii să se deplaseze fără impedimente prin oraş sau să intre în clădirile publice. Pentru a asigura accesibilitatea spaţiilor comune în localitate, în stânga Nistrului au fost susţinute diferite campanii sociale, cu implicarea mai multor activişti și cu sprijinul ONU şi Guvernului Suediei.
04.12.2019   2668 Accesări   
Campanie de promovare a abilităților copiilor cu nevoi speciale
Abilitățile copiilor cu cerințe educaționale speciale vor fi promovate în cadrul unei campanii de sensibilizare cu genericul: „Și eu pot…”. Campania este lansată de către Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului. Solicitată de IPN, Lucia Caciuc, șef interimar al Direcției, a spus că evenimentul are loc în contextul marcării, în data de 3 decembrie, a Zilei Internaționale a persoanelor cu dizabilități.
25.11.2019   2730 Accesări   
     
Campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată şi în Republica Moldova
Campania „16 zile de activism împotriva violenţei”, marcată de PNUD prin mai multe activităţi de abilitare a femeilor şi solidarizare cu supravieţuitoarele abuzurilor.
25.11.2019   2457 Accesări   
Raioanele din nordul ţării vor beneficia de granturi europene pentru dezvoltare
Un program de granturi locale a fost anunţat în Regiunea de Nord a ţării. Acesta este lansat în baza Cadrului unic de sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
20.11.2019   2645 Accesări   
     
O grădiniţă din Cantemir a fost eficientizată termic cu susţinerea UE
O grădiniţă din oraşul Cantemir a fost, pentru prima dată în localitate, reabilitată termic, cu respectarea standardelor europene. Rezultatele proiectului au fost prezentate miercuri, 13 noiembrie, iar datorită lucrărilor, desfăşurate cu sprijin financiar european, clădirea instituţiei va oferi condiţii îmbunătăţite pentru 135 de copii, folosind mai puțină energie.
14.11.2019   2737 Accesări   
Republica Moldova a fost invitată să participe la Săptămâna verde a Uniunii Europene
Șeful adjunct al misiunii Republicii Federale Germania la Chișinău, Ullrich Kinne, i-a adresat ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Georgeta Mincu, o invitație de participare la EU Green Week (Săptămâna verde a Uniunii Europene), cel mai mare eveniment anual din calendarul politicilor europene de mediu, ce se va desfășura la începutul anului 2020, transmite MOLDPRES.
09.11.2019   2542 Accesări   
     
Trei decenii de la căderea Zidului Berlinului, marcate la Chișinău
Căderea Zidului berlinez la 9 noiembrie 1989, eveniment care a dus la reunificarea Germaniei, a însemnat schimbarea regimului politic, democrație, stat de drept și libertate. Valorile pentru care s-a luptat acum 30 de ani sunt necesare și astăzi. Sunt teze exprimate la o conferință dedicată evenimentului.
07.11.2019   637 Accesări   
Elevi şi studenţi din toată ţara vor călători pe „Drumul banului”
Elevii şi studenţii din toată Republica Moldova sunt invitaţi la o călătorie pe „Drumul banului”, organizată în perioada 4-8 noiembrie de Banca Naţională a Moldovei (BNM) şi Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, transmite IPN.
05.11.2019   846 Accesări   
     
Peste 150 tone de deşeuri electrice şi electronice vor fi exportate din Moldova
Până la sfârşitul acestui an din Moldova vor fi exportate peste 150 de tone de deşeuri electrice şi electronice. Sunt estimările Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, după ce au fost evaluate rezultatele mai multor campanii de colectare. În special, în cadrul campaniei naţionale de colectare a deşeurilor electronice, lansată acum mai bine de o lună, puncte de colectare au fost deschise în toate raioanele ţării. Cei mai activi s-au dovedit a fi elevii, care au fost stimulaţi şi prin premii generoase.
27.10.2019   719 Accesări   
Mai multe şanse pentru mame nevoiaşe
Dacă până în prezent era întreţinut mai mult din donaţiile din străinătate, de acum încolo apartamentul social al Misiunii Sociale Diaconia va fi finanţat totalmente de către o companie locală de construcţii. În cadrul programului de susţinere a tinerelor orfane, compania va oferi pe parcursul următorilor trei ani peste două milioane de lei. În ultimii ani în apartamentul social au fost găzduite peste 70 de tinere rămase fără sprijin părintesc.
26.10.2019   668 Accesări   
     
Condiţii mai bune la Centrul de Cultură şi Tineret din Varniţa
Condiţii mai bune pentru angajaţii din domeniul culturii, pentru artiştii profesionişti şi amatori, dar şi pentru spectatori - asta odată cu renovarea sălii de festivităţi a Centrului de Cultură şi Tineret din satul Varniţa, proiect aflat în derulare şi finanţat de Biroul Politici de Reintegrare.
20.10.2019   623 Accesări   
Locuitorii din Bălţi, informaţi despre suportul UE acordat Republicii Moldova
EUROBUS - autobuzul care călătoreşte prin oraşele Ucrainei şi Republicii Moldova cu scopul de a disemina informaţia privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană (UE) a ajuns şi la Bălţi. Locuitorii oraşului au putut afla despre suportul UE acordat Republicii Moldova, despre oportunităţile Acordului de Asociere şi cultura ţărilor europene, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la NordNews.
19.10.2019   660 Accesări   
     
CtEDO constată încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană
Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a făcut publică hotărârea pe cauzele Grama 28432/06 şi Dîrul 5665/07, ambele se referă la încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. Înalta Curte a constatat violarea articolelor: art. 1 al Protocolului 1, dreptul la proprietate şi art. 13 al Convenţiei şi anume dreptul la un remediu efectiv, de către Guvernul Federaţiei Ruse.
15.10.2019   676 Accesări   
Pompierii și salvatorii sunt instruiți de polonezi cum să acorde primul ajutor medical
Pompieri și salvatori ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt instruiți cum să acorde primul ajutor medical. Instruirile sunt moderate de formatori ai Ordinului medical maltez din Polonia, în cadrul unui proiect de dezvoltare a capacităților de acordare a primului ajutor calificat. Primii 20 de pompieri și salvatori instruiți au primit, astăzi, certificatele de absolvire. În total, 120 de reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență vor beneficia de aceste pregătiri, transmite IPN.
09.10.2019   620 Accesări   
     
Campanie de informare în sudul ţării
Vând băuturi alcoolice, dar nu s-au dat în laturi atunci când au fost îndemnaţi sa contribuie la informarea localnicilor despre pericolul consumului abuziv de alcool. Vorbim de reprezentanţii mai multor magazine din satul Chirsova, Autonomia Găgăuză, care participă la o campanie de informare privind combaterea violenţei împotriva femeilor, desfăşurată de către Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD).
06.10.2019   736 Accesări   
Fundaţia olandeză „Max face possible” ajută copiii din autonomia găgăuză
Peste trei sute de copii cu patologii ale aparatului locomotor din UTA Gagauz-Yeri vor primi gratuit încălţăminte specială de iarnă. Proiectul de binefacere este realizat cu ajutorul Fundaţiei din Olanda „Max face possible” şi a Direcţiei pentru educaţie din cadrul executivului autonomiei, transmite MOLDPRES.
17.09.2019   721 Accesări   
     
1 2 3 4 5 6 »»